Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0273 22777

Concursul Raional ”Promovăm Moldova într-o limbă străină” ediția a III-a

ATENȚIE !!! Concurs!!!
Direcția Generală Învățământ Cantemir organizează Concursul Raional ”Promovăm Moldova într-o limbă străină” ediția a III-a
Concursul se va desfășura în perioada
-23 ianuarie- 29 februarie 2024 etapa locală
-01 martie -10 martie 2024 etapa raională
Concursul va fi apreciat la următoarele categorii de participanți:
CATEGORII DE PARTICIPANȚI
● Ciclul I Clase primare clase 1-4
● Ciclul II Gimnaziu clase 5-8
● Ciclul III Gimnaziu –Liceu clase 9-12
Lucrările vor fi prezentate în limba franceză, engleză,
La Concurs participă individual sau în echipe a câte 3-4 persoane, prin prezentarea unor filmulețe tematice de 5 minute, benzi desenate și postere care vor conține, în una din limbile străine studiate în Republica Moldova, mesajul potrivit genericului ”Promovăm Moldova într-o limbă străină”.
Produsele finale
Proba 1.Film (Comunicare orală înregistrată, produs video MP4)
În cadrul Concursului participanții vor demonstra filmulețe de scurt metraj ce reflectă tema ”Tradiții și obiceiuri în Moldova” în contextul reperului general ”Promovăm Moldova într-o limbă străină”. Candidații vor prezenta filmulețe tematice de până la 5 minute, în una din limbile de circulaţie internaţională, în care vor demonstra funcţionalitatea limbii străine în cadrul unui contact social, manifestând empatie şi acceptare a diversității culturale. Filmul poate fi realizat cu sprijinul unui cadru didactic – mentor sau împreună cu părinții elevilor participanți.
Proba 2. Bandă desenată
În cadrul Concursului se elaborează benzi desenate ce reflectă tema ”Tradiții și obiceiuri în Moldova” în contextul genericului ”Promovăm Moldova într-o limbă străină” Candidaţii vor prezenta benzi desenate în una din limbile de circulaţie internaţională, în care vor demonstra funcţionalitatea limbii străine în cadrul unui contact social, manifestând empatie şi acceptare a diversității culturale.
Proba 3. Poster
La această secţiune participanţii vor expedia un produs tradițional scanat de tip poster ce reflectă tema ”Tradiții și obiceiuri în Moldova” în contextul reperului general ”Promovăm Moldova într-o limbă străină”. Candidaţii vor prezenta produsul în una din limbile de circulaţie internaţională, în care vor demonstra funcţionalitatea limbii străine în cadrul unui contact social, manifestând empatie şi acceptare a diversității culturale.
Participanții la Concursul raional ”Promovăm Moldova într-o limbă străină” pot opta pentru o singură probă sau mai multe.
Regulamentul îl puteți consulta aici: 👇👇👇👇https://www.cantemiredu.md/…/Regulamentul-concursului…

Articole Recente