Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0273 22777

Rezultatele Concursului „Limba noastră-i o comoară”, etapa raională, ediția a VII-a.

Limba este cel mai de preț lucru pe care ni-l oferă viața. Limba cu care pășim alături încă din copilărie este limba română. În această limbă rostim prima dată cuvântul mama și limba în care am citit primele versuri de Eminescu.

Limba română este patria mea. Este casa ființei unui popor. Orice limbă e oglinda sufletului națiunii care o crează, în care se oglindește întreaga istorie a neamului cu toate victoriile și înfrângerile trăite, cu toate bucuriile și tristețile simțite, visele și speranțele spulberate și cu toate greutățile prin care i-a fost sortit să treacă.  În orice țară nu am pleca, dacă avem cu cine discuta în limba maternă, atunci ne simțim  ca acasă. Așa cum un melc își duce în spate propria cochilie, fiind peste tot și în orice moment acasă, tot așa și noi purtăm cu noi propria noastră casă, limba română. Precum izvorul răsare și crește din pământ, astfel și sufletul nostru blând izvorăște din limba maternă.

         Etapa raională a Concursului ,,Limba noastră-i o comoară”, ediția a VII-a, inițiat  de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova s-a finalizat.

Concursul a avut drept scop promovarea lecturii ca o activitate accesibilă tuturor. Genericul concursului  a fost ,,Cuvinte în lectură”. La etapa raională a concursului au participat 13 produse – reviste digitale, care au cucerit membrii  comisiei raionale de evaluare cu produse bine oformate, conținul  adecvat  cerințelor Regulamentului  concursului. Fiecare instituție de învățământ, participantă la concurs au depus maxim efort pentru a fi cei mai buni. Membrilor comisiei rationale de evaluare a produselor le-a revenit o sarcină destul de dificilă, de a evidenția cei mai buni dintre cei mai buni. Citite și recitite au fost scrisorile adresate unui erou din poveste, compunerile ,,Călătorind prin cuvinte”,textele argumentative ,,Ferestre spre lumi necunoscute”. Metafora grafică a limbii române ne-a purtat prin treptele împlinirii sufletești, chemându-ne să aruncăm noi priviri în cărți. Ne-a copleșit enorm pagina de divertisment ,,Lumea curiozităților” și creația tinerelor talente. Ne bucurăm de unii elevi, care sunt captivați de lectură ,care  savurează  din ,,nectarul” cărțulor citite. Bravo elevilor!

Toate produsele , participante la concurs  sunt  considerate ,,ferestre spre lumi necunoscute” atât de larg deschise pentru toți, atât de diferite pentru fiecare. Dar, ca la orice concurs , există cei mai buni dintre cei mai buni.

În urma evaluării produselor-cărți digitale (punctaj maxim – 68 puncte), de către comisia  raională de evaluare  a concursului, s-a obținut următorul clasament :

Succes la etapa republicană!

Vă exprim gratitudinea , stimați colegi, pentru devotamentul cu care țineți la statutul de profesor de limba și literatura română  pentru a păstra limba română frumoasă și melodioasă , și la valoarea disciplinei! Mult  RESPECT !!!

ORDIN TOTALURILE CONCURSULUI.signed.signed (2)-page-002ORDIN TOTALURILE CONCURSULUI.signed.signed (2)-page-0033

Articole Recente