Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0273 22777

De ziua lucrătorului din învățământ

„Un dascăl știe că dacă va pune dragoste și adevăr în ceea ce face, ceea ce va construi el, va dura o veșnicie”.

În data de 03 octombrie 2023 Direcția Generală Învățământ Cantemir a organizat un eveniment de mare amploare – Ziua profesională a lucrătorului din învăţământ, care s-a desfăşurat la Casa Raională de Cultură „Nicolae Sulac” or. Cantemir.

Activitatea a fost dedicată tuturor reprezentanţilor din Sistemul Educaţional, cei care muncesc zi de zi, contribuind la dezvoltarea tinerei generaţii. S-a elogiat Pedagogul prin cântec şi poezie, au fost adresate cuvinte de mulţumire, respect şi profundă recunoştinţă.

În discursul său, doamna Tatiana CECHIR, șefa DGÎ Cantemir a menționat că „Un profesor adevărat ajută întotdeauna cu un zâmbet și cu o voință sinceră, își transmite starea sufletească copiilor și nu numai că le insuflă cunoștințe, ci și valori; profesorul îi ajută să-și construiască o imagine de sine pozitivă pentru a încuraja o stimă de sine sănătoasă, care încurajează dorința de a învăța și de a fi un cetățean cu gândire critică”. Deasemenea și domnul Anataoli ICHIM, Președintele raionului a confirmat importanța majoră a profesorilor în dezvoltarea și creșterea tinerei generații, pregătirii acestora pentru viață, pentru societate.

Cu prezența sa, ne-a onorat și domnul Vitalie MIRON, Șef adjunct al Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, care a înmânat Diplome ale Guvernului, Cancelariei de Stat, Ministerului Educației și Cercetării.

Cu această ocazie, celor mai devotați și cu performanțe înalte înregistrate în anii precedenți de studii, deasemenea au fost înmânate Diplome de merit din partea Consiliului Raional Cantemir, Direcției Generale Învățământ, Secției Cultură șu Turism.

Federația Sindicală a Educației și Cercetării, reprezentată prin doamna Natalia MATCAȘ, președința Consiliului Raional al FSEȘ, a apreciat înalt parteneriatul cu organizația raională Cantemir a FSEȘ și a înmînat Diplome de gratitudine liderilor sindicali din organizațiile primare și managerilor unor instituții de învățământ.

Pe parcursul festivității au încins atmosfera de sărbătoare ansamblul de dansuri populare „Mocăncuța” Cociulia conducător artistic Balan Tatiana s. Cociulia, colectivul de dansuri moderne „Pe aripile vântului„ Ciobalaccia, elevele Albina Bagrin, Anita Crețu, Adelina Tomița, Colectivul Model cu 30 de ani de activitate „În poiană la izvor” din s. Cîrpești condus de profesoara de muzică dna Argint Larisa, precum și invitații speciali: domnul  Vlad Mircos, profesor, muzicolog, compozitor, Maestru în Artă, originar din satul Antonești, împreună cu  dna Oxana Mardari, profesoară la Școala de Arte ”Valeriu Poleakov”, interpretă de muzică populară și ușoară și interpreta Violeta Botezatu-Grecu, originară din s. Plopi. 1    2   3   4    5   6 7    8

Articole Recente