Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0273 22777

Ședința comisiei metodice raionale Limbă și comunicare  a profesorilor de limba și literatura română din instituțiile de învățământ

„Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunţa.”

(Fernando Savater)

În acest sens, la data de 12.09.2023,  s-a desfășurat ședința comisiei metodice raionale Limbă și comunicare  a profesorilor de limba și literatura română din instituțiile de învățământ primar şi secundar, ciclul  I şi II  din  raion.

În cadrul ședinței s-a discutat Planul de acțiuni privind promovarea activității de lectură, propus de Ministerul Educației și Cercetăii al Repubicii Molova.

Profesorii de limba și literatura română, școala națională și alolingvă, din instituțiile de învățământ  primar şi secundar, ciclul  I şi II  din  raion vor:

– elabora un Plan de acținui la nivel de instituție,  reieșind din Planul de acțiuni  al  Ministerului Educției și Cercetării al Republicii Moldova. Termen până la data de 15 octombrie 2023.

–  proiecta și introduce activități de lectură în proiectările de lungă durată la disciplina școlară limba și literatura română, la fiecare clasă.

– elabora un raport cu privire la acținulie întreprinse și implementate  în promovarea activității de lectură pe tot parcursul anului de studii 2023-2024, ( la încheierea anului de studii 2023-2024, luna mai 2024).

Responsabilul –coordonator  la disciplină,  Ana BURDUJA, metodist superior în cadrul Direcției Generale Învățământ Cantemir va elabora la încheierea anului de studii 2023-2024 un raport general și va fi raportat Ministerului Educației și Cercetării.

 

Articole Recente