În ultimul timp este tot mai răspândită tentația de a studia trecutul și de a pune în valoare elementele tradiționale ale neamului. Prezenţa covoarelor în viaţa noastră o datorăm strămoşilor care au transformat ţesutul într-o adevărată artă. Arta covorului național e adânc originală și autentică prin tradițiile sale, aducând cu sine din secol în secol motive originale străvechi cu anumite mesaje ale strămoșilor noștri pentru urmași. Profesorului de educație tehnologică îi este încredințată să disemineze acele mesaje de dor și speranțe a strămoșilor noștri și să dezvolte cunoștințe tehnologice la tânăra generație, dragostea față de acest meșteșug popular pe care l-au mănuit de minune părinții noștri, creând adevărate opere de artă, asemenea unor icoane sfinte.
La data de 10 mai în baza ordinului DGÎ Cantemir nr.144 A din 02.05.24, a fost desfășurat seminarul instructiv-practic pentru profesorii de educație tehnologică din raion în I.P. Gimnaziul „M.Eminescu”, or. Cantemir cu genericul : „Conceptul de meșteșug popular prin diverse aspecte tehnologice de confecționare a covorului neted decorativ”.
Mulțumim domnului Ion Hariton profesor de educație tehnologică, grad didactic doi din I.P. Gimnaziul Porumbești, pentru contribuția la organizarea și desfășurarea activității practice care a avut drept scop de a oferi profesorilor de educație tehnologică o tehnică simplificată de implementare pe etape de confecționare a covorului în bumbi pentru aplicarea cu succes în cadrul orelor.